Teksten en liederen ter overdenking voor 5 mei

Vitaminen voor 5 mei, Bevrijdingsdag
Ook voor deze bijzondere dag, waarop het 75 jaar geleden is dat de vrede in ons land na 5 jaar oorlog officieel werd getekend, willen we u vanuit Arsis een paar teksten en liederen ter overdenking meegeven. In onze tijd zijn verbondenheid en samen aan de vrede bouwen nog steeds even belangrijk als 75 jaar geleden. Het thema is ‘Vrede voor jou’.

Thema: Vrede voor jou

Tekst
Kijk naar een omgezaagde boom en je ziet jaarringen. Ieder jaar is de boom gegroeid, was er droogte en kou, waren er donkere en lichte tijden. Sommige jaren waren beter dan andere, maar ieder jaar werd de cirkel rondgemaakt.
Hoe zou de dwarsdoorsnede van een mensenleven eruitzien?
Ervaring groeit met de jaren, zeggen ze. Je leeft van seizoen naar seizoen, en van feest naar feest. De warme zomerzon op je huid, tintelende wangen van de kou, het komt ieder jaar terug. Zoals het ook ieder jaar weer Kerst wordt en weer Pasen. Gebeurtenissen worden herinneringen. Er zijn dagen om terug te kijken en te gedenken. En er zijn momenten om stil te staan bij de toekomst, of aandacht te geven aan wat hier en nu belangrijk is. Lees verder Teksten en liederen ter overdenking voor 5 mei

viering 3 mei

Totdat wij weer samen mogen komen in onze kerk, verziet de RKkerkBennekom u iedere zaterdag via hun nieuwsbrief en website van wat Zondagse vitaminen: een afbeelding, een tekst, een lied (of een combinatie daarvan) om over na te denken.

De zondagse vitaminen voor zondag 3 mei zijn voor u samengesteld door onze  liturgiegroep van het koor Arsis. Wij willen u enkele liederen, teksten, een gebed en een lezing aanbieden rond het thema ‘Zorgzaam’.
Wij mogen geloven dat God ook in deze tijd zorgzaam om ons heen staat. Al was het maar in onze zorg voor de medemens en de zorg van de medemens voor ons.

Zorgzaam

Tekst
Zomaar op een lentedag
eens naar de hemel kijken.
Even los en vrij zijn
van die dolgedraaide aarde.

Vluchtig zijn de vormen van de wolken die verschuiven.
Ze geven lucht en ruimte aan een ziel die zoekt en vraagt.
Hier staan de zinnen open
en de geest wordt uitgedaagd.

De deur gaat even van het slot.
Hier voelt een mens zich dichtbij God.

Johannes 10, 1-10
De goede herder
Lees verder viering 3 mei

Bloemetje van Arsis, juist nu!

Ook in deze tijd zonder vieringen in de kerk, of misschien wel juíst in deze tijd zonder vieringen in de kerk, willen we graag iemand blij maken met het bloemetje van Arsis.
Dus weet u iemand die tijdens de Paasdagen in aanmerking komt voor het bloemetje, stuur dan voor Witte Donderdag een mailtje aan: pastoraatsgroep@rkkerkbennekom.nl.
Wilt u het adres van degene voor wie het bloemetje bestemd is ook vermelden? De pastoraatsgroep zal uw inzendingen vertrouwelijk behandelen, iemand uitkiezen en in overleg met Arsis zorgdragen voor het wegbrengen van het bloemetje.

Matteüs Passie 2020

Matteüs Passie vieringen afgelast.

De geplande viering op Palmzondag en Goede Vrijdag gaan niet door.

Al maanden zijn het Projectkoor van de Brinkstraatkerk (onder leiding van Wim van der Heide) en het katholieke kerkkoor Arsis (onder leiding van Conny van den Broek) druk met het oefenen van de Matteüs Passie. Deze Passie is een vrije bewerking van de Mattheus Passion, met teksten van de hand van Piet van Midden en muziek gecomponeerd door Gerard van Amstel.
De Matteüs Passie zou twee keer gezongen binnen de context van een kerkdienst:
op Palmzondag 5 april in de Brinkstraatkerk en op Goede Vrijdag 10 april in de Maria Virgo Regina kerk.

Vanwege het Corona-virus hebben we helaas moeten besluiten dat beide vieringen geen  doorgang kunnen vinden.
We bekijken ook meteen de mogelijkheid om beide Passie-vieringen in te plannen voor volgend jaar.