MVR60 concert Arsis

  • “Van Maria naar Maria” – Jubileumconcert 60 jaar MVR (13 mei)

Droom jij wel eens dat we meer verbonden zijn,
oud en jong tezamen sterker staan.
Met aandacht voor elkaar door ’t leven gaan.
Doet geloof niet dat met ons bestaan.

In het kader van 60 jaar Maria Virgo Regina was er op 13 mei een jubileumconcert. In dit concert genaamd “Van Maria naar Maria” passeerde aan de hand van tekst en lied 60 jaar historie van de Maria Virgo Regina kerk en gemeenschap. Het begon met Maria – de Maria als jong meisje met pumps – en het gaat naar Maria – de Maria gevormd uit de Hemelboom.  Het concert werd uitgevoerd door het koor Arsis en combo (gitaar, piano, fluit en drum).

Het concert ving aan met het prachtige Ave Maria van Schubert. Daarna zong het koor Arsis 20 liederen, die aansloten bij de gesproken tekst – inspirerend gebracht door Riet Kroes – die de historie, verleden maar ook heden verhaalde. Gedurende het concert werd langzamerhand de ene Maria (in de linkerhoek van het priesterkoor) verbonden met de andere Maria (in de rechterhoek): met een lichtsnoer, een verbeelding van de pijlers van de gemeenschap (liturgie, diaconie, catechese en gemeenschapopbouw, weergegeven door bewegende zuigers) en de werkgroepen van de gemeenschap (weergegeven door draaiende wielen en raderen). Met als laatste ballonnen die om Maria heen dansten.

De kerk die helemaal vol zat genoot van deze compositie. Een staande ovatie was dan ook het gevolg. Het koor bedankte deze ovatie door nog een toegift te zingen. Waarna de avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn en een drankje.

Droom jij wel eens van een wereld die toekomst heeft,
dat we zuinig zijn op al wat leeft.
De kringloop leven zoals is bedoeld;
de hemelboom die ons Maria geeft.

De complete tekst inclusief liedteksten van het concert zijn HIER na te lezen (pdf bestand).

foto’s