Viering 26 januari

Zondag 26 januari om 10.30 uur verzorgen wij samen met voorganger Marianne Thie, een bijzondere viering. Het thema van de viering is ‘Geraakt’. In de lezing horen we hoe Jezus zijn leerlingen oproept om alles achter zich te laten en hem te volgen.
Bij de liturgiegroep riep dit meteen de associatie op met vluchtelingen die, om heel diverse redenen, ook alles achter laten en op zoek gaan naar een betere toekomst. Om vervolgens in schrijnende omstandigheden te moeten wachten op een land dat hen op wil nemen.

De tweede collecte is bestemd voor ‘Tree of life’, een kleinschalig particulier project. Het project richt zich op het bieden van een veilige plek voor zwangere, dakloze vrouwelijke vluchtelingen in Athene. Het collectegeld zal voor 100% aan de vrouwen ten goede komen, omdat het zal worden besteed aan huisvesting, eten, kleding en alles wat nodig is rond de bevalling en de eerste zorg voor de baby en moeder.
Na afloop van de viering kunt u als u dat wilt, kennismaken met bijzondere verhalen van vluchtelingen, verzameld door Nicole Bischoff.

Ook in 2020 gaan we weer door met het “bloemetje van Arsis”. Dus als u iemand weet die dit bloemetje goed kan gebruiken, vul dan een briefje in bij het mandje naast het intentieboek.

Van harte welkom!